Spannende finales bij NK Beach Aalsmeer

Ze waren dichtbij en roken eraan, maar zagen geen kans Alexander Brouwer te onttronen. De beachvolleyballer, die vorig jaar nog met Christiaan Varenhorst de nationale indoortitel voor zich opeiste, was nu samen met Robert Meeuwsen te sterk. Sven Vismans en Jasper Bouter zorgden in een sfeervolle en drukbezochte The Beach in Aalsmeer voor een memorabele finale.

Mannen
Lokale favoriet Vismans, die is opgegroeid in het indoorbeachsportcentrum, en partner Bouter lieten zich niet zonder meer van het veld slaan. Na de eerste set (18-21) kwamen ze sterk terug en dwongen met 21-18 een derde set af. Daarin forceerden Vismans en Bouter zelfs twee matchpoints. Een verrassing hing in de lucht, maar dat lieten Brouwer en Meeuwsen op hun beurt weer niet gebeuren. Ze werkten gedecideerd beide matchpoints weg, moesten vervolgens wel tot het uiterste gaan maar stelden in de slotfase alsnog orde op zaken: 17-19 (1-2)

Vrouwen
Ook bij de dames eindigde het toernooi in een zinderende driesetter, waarin Marleen Ramond-van Iersel en Joy Stubbe hard moest knokken om Raisa Schoon en Emi van Driel op de knieën te dwingen. Het jonge koppel Schoon/Van Driel opende sterk (22-20), maar daarna namen Van Iersel en Stubbe het heft in handen: 13-21 en 13-15. “Het was en pittige wedstrijd, maar uiteindelijk hebben we het kunnen afmaken op het eind de servicedruk wat op te voeren”, reageerde een dolgelukkige Ramond-van Iersel. “Maar we moesten alert blijven, want ze straften elke fout direct af.” Schoon en Van Driel hadden in ieder geval wel wraak genomen voor de verloren finale van vorig jaar door Marloes Wesselink – vorig jaar met Laura Bloem nog goed voor goud – in de halve finale met 2-0 (21-14, 21-18) te verslaan.

Eindstand NK Beach Aalsmeer 2018

Vrouwen
1. Ramond-Van Iersel/J. Stubbe
2. Schoon/Van Driel
3. Wesselink/Van Gestel
Piersma/P. Stubbe

Mannen
1. Brouwer/Meeuwsen
2. Vismans/Bouter
3. Feldkamp/Nijland
Penninga/Blom

Foto: vlnr Robert Meeuwsen, Joy Stubbe, Marleen van Iersel en Alexander Brouwer (Pim Waslander)

Gepubliceerd: 23 december 2018 om 20:47 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×