Uitslagen NK-selectiewedstrijd sjoelen

Zaterdag 12 januari is de 1e selectiewedstrijd in Heemskerk voor regio West gesjoeld. Maar liefst 80 sjoelers  streden om een goede uitgangspositie in de 3 kwalificatieronden voor het NK in Barneveld in april. Vier van de 6 sjoelrondes tellen mee voor de einduitslag.

Zowel bij de dames als bij de heren was er een Aalsmeerse overwinning. Petra Houweling en Wim Voorbij waren daar verantwoordelijk voor. Petra won beide rondes en stak met 5 punten voor op nummer 2 ver boven de andere dames uit. De gemiddelden vielen voor iedereen lager uit, omdat er nieuwe bakken uit 2018 bij stonden, die erg moeilijk waren. Dit resulteerde in de Hoofdklasse Heren A voor een gemiddelde onder de 140, waar normaal gesproken zo’n 145-146 gemiddeld pas voldoende is voor de overwinning. Ook Hans van Leeuwen, Kees Kuypers en Thijs Brozius werden allen eerste in hun eigen klasse.

De volgende competitieavond is op donderdag 17 januari en begint om 20 uur in het Dorpshuis in Kudelstaart. Voor uitslagen en informatie zie ook de website van Sjoelclub Aalsmeer www.sjoelclub-aalsmeer.nl.

Foto: Hans van Leeuwen (eigen foto)

Gepubliceerd: 14 januari 2019 om 20:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×