Cursus ‘Eerste hulp bij psychische problemen’

Hoe herken je (beginnende) psychische problemen, zoals een depressie of een verslaving? Hoe ga je het gesprek aan met iemand die een psychisch probleem heeft? Wat doe je als iemand in een crisis verkeert? Gebrek aan kennis en niet weten wat te doen leiden ertoe dat mensen soms (te) laat hulp zoeken.

Dit jaar organiseerde MHFA Nederland voor het eerst de cursus Mental Health First Aid (MHFA), oftewel ‘eerste hulp bij psychische problemen’, in Aalsmeer. MHFA wil helpen de drempel te verlagen om in een vroeg stadium hulp te zoeken. De omgeving speelt daar vaak een grote rol in. Ter afsluiting van de cursus op 30 januari reikte Wilma Alink, wethouder Zorg, certificaten uit aan de deelnemers. Cursisten waren zonder uitzondering positief over de cursus.

Wethouder Wilma Alink: ”Iedereen krijgt wel eens te maken met psychische problemen, zelf of in je familie, vriendenkring of op je werk. Als je je arm breekt, is het vanzelfsprekend dat je naar de Eerste Hulp gaat, bij psychische problemen vinden mensen het vaak lastiger om hulp te vragen. MHFA is een goed initiatief. Ik ben blij dat de cursus dit jaar voor het eerst in Aalsmeer is georganiseerd. Mensen in de omgeving zijn vaak de eersten die signalen kunnen herkennen. Door in een vroeg stadium hulp te zoeken is erger te voorkomen. U kunt hiervoor ook terecht bij het sociaal loket van de gemeente. Voor uzelf of als u zich zorgen maakt over iemand in uw omgeving.”

U kunt het sociaal loket bellen (0297) 38 75 75 of langs komen in het gemeentehuis.
Meer informatie over de cursus MHFA vindt u op www.mhfa.nl en op www.ggzingeest.nl

Foto: Deelnemers MHFA-cursus

Gepubliceerd: 5 februari 2019 om 20:03 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×