Heropening stolp op kinderboerderij

Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de herinrichting van de stolpboerderij op Boerenvreugd. Dit is een vierkante boerderij met een piramidevormig dak. Onder dit dak was vroeger plaats voor de boerenfamilie, het vee, het hooi, de wagens en andere werktuigen.

De toiletruimtes in de stolp zijn vernieuwd, de muren geschilderd en de indeling is veranderd. Boerenvreugd hoopt met de nieuwe indeling een bezoek aan de boerderij aantrekkelijker te maken, ook bij minder mooi weer. Met het in gebruik nemen van de speelboerderij is de herinrichting van de stolp afgerond.

Kinderburgemeester
Samen met de sponsors, vrijwilligers en bezoekers wil het bestuur graag een feestelijk tintje geven aan het afronden van de werkzaamheden en het in gebruik nemen van de vernieuwde stolp. Kinderburgemeester Hannah Fokkema is bereid gevonden om de stolp officieel te heropenen. Zij zal de openingshandeling 10 februari om 11 uur verrichten.

Verwarmde tent
Direct daarna kunnen bezoekers van 11 uur tot 15 uur genieten van een leuke activiteit op kinderboerderij Boerenvreugd in het Hornmeerpark. Tijdens de activiteit “In de bergen” krijgen de kinderen een stempelkaart en kunnen zij meedoen aan leuke spelletjes zoals marmotsjoelen, het reddingshondenspel, bergen bouwen en knutselen. De vrijwilligers zorgen ervoor dat er een verwarmde tent op het plein staat, zodat de activiteit ook bij minder mooi weer gewoon door kan gaan.

Unieke speelboerderij
Boerenvreugd heeft een aantal jaar terug van de Aalsmeerse familie van Tol prachtige
boerderijhuisjes gekregen. Met de herinrichting van de stolp hebben de huisjes een mooie plek gekregen in het warme binnengedeelte van de boerderij. Vrijwilligers hebben een boerenlandschap gecreëerd op een lage speeltafel. Compleet met hooiberg, waterput, bomen, vijver, weides en paadjes is de speelboerderij een prachtig speelelement geworden waarbij de fantasie van de kinderen geprikkeld wordt. Doordat de vrijwilligers zelf het landschap hebben gemaakt is de speelboerderij een uniek speelobject geworden. De speelboerderij wordt tijdens de activiteit op 10 februari in gebruik genomen.

Kinderboerderij Boerenvreugd is te vinden aan de Beethovenlaan 118 in Aalsmeer.

Foto: Speelboerderij Boerenvreugd (eigen foto)

Gepubliceerd: 4 februari 2019 om 7:48 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×