Hulp bij invullen belastingaangifte

Het is weer tijd voor de Aangifte Inkomstenbelasting over het afgelopen jaar. Wanneer dit voor u een moeilijke opgave is, kunt u dit jaar terecht in het ‘Financieel Café’, georganiseerd door ‘Infopunt Aalsmeer en Kudelstaart, in samenwerking met de Bibliotheek Amstelland.

De belastingaangifte kan tegenwoordig snel en gemakkelijk online ingediend worden. Toch zijn er vaak een aantal bijzonderheden om rekening mee te houden. Daarbij zijn er de aftrekposten die u zelf moet opgeven om belastingteruggave te krijgen. En wanneer u dit allemaal op een rijtje heeft, is het natuurlijk zaak dat u het allemaal op de juiste manier in uw aangifte verwerkt.

‘Infopunt Aalsmeer en Kudelstaart’ biedt hulp aan diegenen die hier niet zelfstandig uitkomen. Op 4 data in april staan er vrijwilligers van Humanitas klaar om uw Aangifte
Inkomstenbelasting 2018 volledig en kosteloos voor u in te vullen. Op 11 en 25 april kunt u van 15.30 tot 17.30 uur terecht in De Oude Veiling in Aalsmeer. En op 9 en 16 april biedt het Financieel Café van 12.30 tot 14.30 uur hulp vanuit Place2Bieb in Kudelstaart.

Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u aan een paar voorwaarden voldoen. De hulp is voor particulieren met een vermogen van maximaal €30.000,- per persoon en een inkomen van maximaal €22.700,- voor een alleenstaande en €30.825,- voor een gezin. De invulhulp geldt alleen voor de digitale Aangifte Inkomstenbelasting 2018 met behulp van een DigiD.

Als u aan bovenstaande eisen voldoet is het verder belangrijk dat u de volgende zaken
meebrengt: DigiD (ook van eventuele partner), bankpas betaalrekening(en), jaaropgave(s) en zorgkostennota’s. De rest van het werk kunt u overlaten aan Humanitas.

Aanmelden voor de invulhulp is niet nodig. U kunt gewoon langskomen en voor meer
informatie kunt u vooraf bellen met de Bibliotheek:, telefoonnummer 0297-325905.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 22 februari 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×