KLM-toestel met problemen veilig geland

Zondagavond rond 22.30 uur rukten de hulpdiensten op Schiphol uit voor een vliegtuig in de problemen. Er zou iets mis zijn met de remmen van het tweemotorige toestel. De computer in de cockpit meldde namelijk een met enige regelmaat blokkerend wiel. Diverse brandweervoertuigen, ambulances en een traumateam werden naar de landingsbaan gedirigeerd. 

Het KLM-toestel met vluchtnummer KL1834 was onderweg van Berlijn naar Amsterdam. Het toestel van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer heeft enige tijd boven Noord-Holland en het IJsselmeer gevlogen en is uiteindelijk op de Buitenveldertbaan veilig geland.

Onder begeleiding van de brandweer is de PH-EXB naar de gate gereden en konden de passagier zonder problemen uitstappen.

Foto: VTF | Vivian Tusveld

Gepubliceerd: 18 maart 2019 om 7:33 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×