Sloop voorkant Dorpshuis Kudelstaart begonnen

Dinsdag 12 maart zijn de sloopwerkzaamheden begonnen van de voorzijde van Dorpshuis ’t Podium in Kudelstaart. Onder belangstelling van een groep Kudelstaarters heeft Joost Wagemakers, directeur van Stichting Leefomgeving Schiphol, met een symbolische klap met de sloophamer, de sloop in gang gezet. Hij werd daarbij geassisteerd door Eppo Buskermolen, namens de bouwcommissie van het Dorpshuis.

Stichting Dorpshuis Kudelstaart heeft een subsidie aangevraagd bij Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) om het verouderde pand grondig te renoveren, moderniseren en multifunctioneler te maken. Een lang gekoesterde wens van veel Kudelstaarters.

Laagdrempelig
De SLS heeft tot doel het verbeteren van de leefomgeving in de Schipholregio en wordt gefinancierd door Het Rijk, Provincie Noord-Holland en Schiphol.

“De SLS heeft het project omarmd en heeft een subsidie van ruim 8 ton beschikbaar gesteld voor deze renovatie,” legt Wagenmakers uit. “Wij zijn van mening dat met het steunen van het project in Kudelstaart een plek ontstaat waar inwoners van Kudelstaart, al dan niet verenigd in sociaal maatschappelijke of culturele verenigingen, op een laagdrempelige manier gebruik van kunnen maken.”

De ingrijpende renovatie is eind vorig jaar al van start gegaan, waarbij de achterzijde als eerste werd aangepakt. Nu zijn de voorzijde en de entree aan de beurt en ook de parkeerplaatsen worden opgeknapt. Hierbij wordt getracht de gebruikers van het gebouw zo min mogelijk last te laten ondervinden.

Eerste paal
De sloopwerkzaamheden zullen ongeveer een week duren. Op dinsdagochtend 19 maart om 10.00 uur zal wethouder Robbert-Jan van Duijn, samen met een afgevaardigde van SLS, de eerste paal slaan voor de renovatie. U bent hiervoor van harte uitgenodigd om bij dit heugelijke feit aanwezig te zijn.

Op 5 oktober zal het gerenoveerde Dorpshuis ’t Podium haar deuren weer openen. In de tussentijd zullen alle activiteiten zoveel als mogelijk doorgang vinden. Kudelstaart kan uitkijken naar een mooi en functioneel gebouw dat het ‘sociaal fundament’ aan de Westeinder zal blijven.

Gepubliceerd: 12 maart 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×