Zwanenburgbaan 6 weken dicht voor groot onderhoud

Schiphol voert tussen zondagochtend 10 maart en zondagavond 21 april geplande onderhoudswerkzaamheden uit bij de Zwanenburgbaan. Tijdens deze werkzaamheden is de Zwanenburgbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer en volgen de vliegtuigen andere routes van en naar Schiphol. Om deze periode niet langer dan strikt noodzakelijk te laten duren, voert Schiphol gelijktijdig verschillende werkzaamheden aan baan, rijbanen, markering en verlichting uit.

Aangepast baangebruik
Door de buitengebruikstelling van de Zwanenburgbaan zal het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden, afhankelijk van de weersomstandigheden, vaker de vliegroutes van de Buitenveldertbaan gebruiken. In zeer uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat vliegtuigen in de nachtelijke uren de Aalsmeerbaan gebruiken. Met de gemeente Aalsmeer en bewonersverenigingen heeft Schiphol afgesproken dat de Aalsmeerbaan alleen wordt ingezet als de Kaagbaan niet inzetbaar is vanwege weersomstandigheden. Naar verwachting komt dit niet meer dan één tot twee keer voor. Voor het afwijkend baangebruik heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een ontheffing verleend.

Na afloop van het groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan zijn er op tien nachten in de periode van 21 april tot en met 9 mei veegwerkzaamheden gepland. Het effect van deze werkzaamheden op het baangebruik is naar verwachting minimaal aangezien de Zwanenburgbaan niet frequent gebruikt wordt in de nacht.

Werkzaamheden
Tijdens het groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan vernieuwt Schiphol het asfalt, markeringen, verlichting en bekabeling. Waar mogelijk wordt baanverlichting vervangen door duurzame LED-verlichting. Schiphol voert de werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans. Zo’n 200 medewerkers werken in verschillende ploegen 24 uur per dag om te zorgen dat de Zwanenburgbaan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is.

Foto: Zwanenburgbaan in onderhoud

Gepubliceerd: 4 maart 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×