Kijkje in de keuken bij baanonderhoud op Schiphol

Tweeduizend omwonenden hebben dit weekend de Schiphol Burendagen bezocht. De bezoekers van de Burendagen namen een kijkje op de Zwanenburgbaan, waar Schiphol momenteel groot onderhoud uitvoert. Op de baan konden jong en oud alles te weten komen, onder meer over baanonderhoud, vliegveiligheid en de dagelijkse gang van zaken op de luchthaven.
De buren kregen uitleg van Schiphol’s aanwezige brandweer, sneeuwvloot, ambulancedienst, vogelwachters en marshallers (iemand die met handgebaren een vliegtuig naar zijn plek loodst). Medewerkers van Heijmans en Schiphol vertelden over baanonderhoud.
De werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan – die door zo’n 200 medewerkers in verschillende ploegen 24 uur per dag worden uitgevoerd – gingen ook tijdens de Schiphol Burendagen door, om periode van onderhoud niet langer dan strikt noodzakelijk te laten duren. Volgens planning wordt de Zwanenburgbaan op zondagavond 21 april weer in gebruik genomen.
Foto: M. Krekelaar

Gepubliceerd: 8 april 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×