Oude Kotte geïnstalleerd als burgemeester van Aalsmeer

Sinds dinsdagavond 16 april heeft Aalsmeer officieel weer een burgemeester. Was het vorige week behoorlijk druk bij het afscheid van waarnemend burgemeester Jeroen Nobel (die overigens ook de langstzittende waarnemend burgemeester van de regio was!), ook dinsdag zat de raadszaal bommetjevol. Daarnaast was de installatie van Gido Oude Kotte live te volgen op een scherm in de trouwzaal en via Radio Aalsmeer.

Oude Kotte werd beëdigd door de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk. De ambtsketting werd omgehangen door loco-burgemeester en wethouder Robbert-Jan van Duijn.

De commissaris van de Koning noemde het debuut van Gido Oude Kotte als burgemeester “een bijzonder moment”. De 38-jarige Oude Kotte is de jongste burgemeester van Noord-Holland.
Hij was sinds 2013 wethouder in Heerhugowaard en vertrok daar met pijn in het hart, maar is benieuwd wat het ambt van burgemeester hem gaat brengen.

Gido Oude Kotte ziet zichzelf vooral in een rol van bruggenbouwer en verbinder: “Het oliemannetje dat het democratisch systeem soepel houdt. Daarnaast is het belangrijk dat wij als gemeenschap in oprechte verbinding met elkaar staan. Wij leven in een land van ongekende vrijheden, maar er is geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid. Vrijheid betekent dus elkaars standpunten en keuzes respecteren en omwille van het ‘samen’ leven soms een klein beetje van onze vrijheid opgeven voor de vrijheid van een ander. Dan volgt in vrijheid ook nabijheid en compassie.”

De installatie en diverse reacties van o.a. de commissaris van de Koning, de nieuwe burgemeestersvrouw en natuurlijk de nieuwe burgemeester kun je hier terugluisteren.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 17 april 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×