Stichting SAM start nieuw seizoen rolstoelwandelen

Wie vorige week dinsdag 16 april rond een uur of drie ’s middags langs de Uiterweg reed zag daar een lange stoet mensen in een rolstoel die voortgeduwd werden door vrijwilligers. Dit keer niet in het Rode Kruis rood maar in het groen van Stichting SAM.

Al meer dan 13 jaar werden er wekelijks bewoners van de Zorgcentra door Rode Kruis vrijwilligers opgehaald om in hun rolstoel een ‘wandelingetje’ door het dorp te maken. Even naar de markt, even een boodschapje doen of even bij de Poel kijken, bijna alles kan en de vrijwilligers doen het graag voor ze.

Het was een traditie geworden dat medio april het rolstoelwandelseizoen geopend werd door een wandeling naar Restaurant ‘In de Zotte Wilg’. Hier werden de gasten en de vrijwilligers getrakteerd op koffie met gebak en een drankje of advocaatje waarbij ook de bitterballen niet ontbraken. Meteen na de overgang van het Rode Kruis naar Stichting SAM heeft de familie Swegler van de ‘Zotte Wilg’ laten weten dat deze bijzondere middag gewoon door kon gaan.

Rond 16.00 uur zette de stoet zich weer in beweging richting het dorp en werden de gasten weer keurig thuisgebracht. Het was een fascinerend gezicht om de lange sliert rolstoelen met daarachter vrijwilligers van Stichting SAM over de Buurt te zien lopen.

Stichting SAM kan nog wel een paar rolstoelduwers gebruiken. U kunt zich aanmelden bij Marie Kluinhaar (06-20893879).

Gepubliceerd: 22 april 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×