42e Dorpentocht t.b.v. Bartiméus Fonds

Op zondag 2 juni 2019 organiseert de Stichting Dorpentocht voor de 42e keer een recreatieve fietstocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Dit jaar wil de Stichting Dorpentocht het Bartiméus Fonds helpen. “In ons land zijn duizenden blinde kinderen die ook gewoon willen leren, spelen en sporten. Door hun visuele beperking is dat niet altijd vanzelfsprekend. Maar het kán, met onze hulp”, aldus de Stichting. Met uw deelname aan de Dorpentocht geeft u deze kinderen een prachtige kans om ook in beweging te komen!

Twee afstanden
De Dorpentocht 2019 kent net als voorgaande jaren weer twee afstanden; de traditionele afstand is natuurlijk de 55 kilometer; de korte route is circa 35 kilometer. Maar het maakt niet zoveel uit welke afstand u fietst, het is veel belangrijker dat u fietst.

Codewoord
De startposten liggen dit jaar in: Amstelveen, Uithoorn, Waverveen, Vinkeveen, Vreeland, Abcoude, Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel. Bij veel van deze startplaatsen zijn voldoende parkeerplaatsen voor het geval u er voor kiest met de auto naar de start te komen. Bij elke post ontvangt u een stempel met een letter op uw deelnemerskaart. De letters vormen samen het codewoord van de dag en dit woord heeft zoals altijd te maken met het goede doel.

Erelint
De Dorpentocht staat al lang bekend om de goede organisatie en brengt u langs de meest schitterende plekken in de omgeving. En zoals u gewend bent, ieder jaar een andere route. De Stichting Dorpentocht steekt elk jaar veel tijd en moeite in het vinden van fietspaden waar u nog niet eerder geweest bent. En na afloop van uw fietstocht ontvangt u zoals gebruikelijk natuurlijk het fel begeerde erelint.

De kosten van deelname zijn nog steeds € 4,50 (op de dag van de tocht), maar u betaalt slechts €3,50 als u vooraf bij één van de voorverkoopadressen een deelnemerskaart aanschaft. En wederom is er weer de mogelijkheid een deelnemerskaart via de website www.dorpentocht.net te bestellen. Dan betaalt u € 4,00 (inclusief verzendkosten).

De startplaatsen in de buurt van Aalsmeer/Kudelstaart:
Amstelveen: Keizer Karel College, Elegast 5 en in Uithoorn: UWTC, Randhoornweg 100.
Voor de voorverkoop in Aalsmeer kun je terecht bij: ’t Boekhuis Aalsmeer in de  Zijdstraat 12.

Gepubliceerd: 26 mei 2019 om 16:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×