Diploma-uitreiking niet altijd een feest

Voor veel kinderen met gescheiden ouders is hun diploma-uitreiking geen feestje. Villa Pinedo vroeg daarom aan deze jongeren wat zij van hun ouders verwachten tijdens de diploma-uitreiking.
Ruim 217.000 scholieren deden dit jaar eindexamen. Of het nou per mail was of met een appje, stuk voor stuk wachtten deze jongeren zenuwachtig op dat verlossende woord: geslaagd! Maar hoe groot is de verlossing als je kind bent van gescheiden ouders? Geslaagd zijn betekent een diploma-uitreiking en een diploma-uitreiking betekent familie in de zaal.

Onnodige stress
Villa Pinedo kreeg van veel jongeren te horen dat ze deze dag vooral heel stressvol vinden omdat ze bang zijn voor spanningen tussen hun ouders. Katy (17): “In plaats van met mijn outfit, ben ik vooral bezig met de vraag of ik papa en mama allebei moet uitnodigen, waar ze dan moeten zitten en of ze met elkaar zullen praten.” Om deze vervelende stress uit de weg te ruimen, hebben zij jongeren om hun tips gevraagd. Tips voor ouders die ervoor moeten zorgen dat de diploma-uitreiking ook een feestje is als je ouders gescheiden zijn.

De drie gouden tips
Villa Pinedo verzamelde de tips van de jongeren en samen schreven zij een brief aan alle gescheiden ouders van eindexamenkandidaten. Ook spraken zij met Lars, een van hun ‘Buddy’s’ voor kinderen met gescheiden ouders, over zijn ervaringen met deze dag en vroegen hem naar de drie absolute gouden tips. Hoe eenvoudig die eigenlijk zijn zie je in de film hieronder.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 20 juni 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×