DownTown Ophelia: van braderie tot optredens

Aanstaande zaterdag 22 juni is het dan zover; DownTown Ophelia, een groot evenement met een boodschap. In alle winkels, bij de horeca, de kappers en op de braderie werken die dag mensen met een beperking. De organisatie wil voor de derde keer laten zien dat ook zij talenten hebben.

Omdat er op straat allerlei activiteiten zijn, zoals optredens, workshops en een braderie wordt zaterdag de Ophelialaan tussen de Jumbo en Domino’s Pizza tussen 7.00 uur en circa 18.00 uur voor alle verkeer afgesloten.  Na 18.00 uur is de weg weer open tussen de Spoorlaan en Begoniastraat. Echter blijft de straat wel tot circa ’s nachts 00.00 uur afgesloten tussen de Begoniastraat en Geraniumstraat door optredens op het podium en het horecaplein voor Restaurant Oh!.

Parkeren evenement
Vanaf twaalf uur ‘s nachts kan er zaterdag (21/22 juni) niet meer geparkeerd worden bij de winkels in verband met de opbouw van de braderie. De Primulastraat en Begoniastraat worden die dag tweerichtingsverkeer.
Vanuit de Ophelialaan kan de N196 bereikt worden via de Spoorlaan. Er komen omleidingsborden te staan.

Natuurlijk is het het beste om op de fiets naar de Ophelialaan te komen. Parkeren kan in de omliggende straten, maar handiger is om de auto weg te zetten op het parkeerdak van de bloemenveiling van Royal FloraHolland. Vanaf deze plaats rijdt een gratis pendelbusje van Taxi Doelen Verkuyl de hele dag heen en weer naar en van de Ophelialaan.

Loterij en Glazen Huis
Het evenement heeft een boodschap, maar door verschillende inzamelacties wordt de Jij & Ik Cadeauwinkel in de Ophelialaan ondersteund. Hiervoor wordt ook op de dag zelf sponsorgeld opgehaald. Bij Radio Aalsmeer kunnen in het ‘glazen huis’ verzoekjes aangevraagd worden tegen een kleine vergoeding en zijn drie loterijrondes. Er zijn loten te koop van slechts € 1,- voor de eerste twee loterijrondes om 12.00 en 14.00 uur. En om 17.00 uur is de superloterij met hele mooie prijzen zoals een dag sloephuur, dinerbonnen, een minuut gratis winkelen bij de Jumbo en zelfs een televisie. Loten hiervoor kosten € 2,-. De loten worden verkocht in de informatietent en er lopen heel de dag mensen met lotenboekjes door de straat. Al deze opbrengsten komen ten goede aan DownTown Ophelia en de samenwerking met Ons Tweede Thuis.

Veel te doen
Tot 17.00 uur is er een gezellige braderie in de straat waar van alles te koop is. Er zijn workshops, want je kunt muziek maken bij Muziekstudio Maartje, armbandjes en sleutelhangers knutselen bij Nicky Beads, een tekenworkshop volgen bij Jaws Art en bloempotje en eierkoeken versieren. Sportservice Haarlemmermeer heeft in samenwerking met de Rabobank een leuke sportactiviteit waarbij je voetbal-, handbal-, tennis- of hockeyvaardigheden kunt testen. De politie is er met een wagen en ook de brandweer is aanwezig. Je kunt je ook op de gevoelige plaat laten vastleggen bij Foto Funstudio met leuke verkleedkleding van Theaterworld. Op het horecaplein kun je terecht voor iets lekkers bij de Jij & Ik Winkel, de poffertjeskraam of bij de foodtrucks en restaurant Oh! heeft een grote bar met terras.

Programma
Het evenement wordt om 10.30 uur geopend door burgemeester Gido Oude Kotte. Er zijn optredens van o.a.  Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart, La Familia, Danny Terp, zingende DJ Dennis Wijnhout, Amstelhof Let’s Dance Specials, DJ Wally, Sasja Brouwers, Het Meezingteam, Saskia Soulful en Johnny Romein. Een van de hoogtepunten is de modeshow van kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking met modellen aangekleed door Denise Fashion, Dorcas Aalsmeer, Gentlemen’s Place, Shoeby Aalsmeer, Teddy’s Kinderkleding en Theaterworld. Het programma duurt tot 23.00 uur.

Foto: DonwTown Ophelia 2018 (eigen foto)

Gepubliceerd: 19 juni 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×