Ondernemersontbijt Brood op de Plank

Vrijdagochtend 21 juni kunnen geïnteresseerde ondernemers uit Aalsmeer en omstreken naar het ondernemersontbijt Brood op de Plank tussen 7.30 en 9.30 uur in de Oude Veiling Aalsmeer. Zeker ondernemers die op zoek zijn naar gemotiveerde medewerkers. Daar kunnen ze in gesprek komen met werkzoekenden met een licht verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor sommige mensen is het lastig een baan te vinden. Bijvoorbeeld door een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zijn vaak juist heel gemotiveerd om te werken. Ondernemers willen mensen wel een kans geven, maar zien op tegen allerlei regels.

Programma
Tijdens Brood op de Plank kunnen ondernemers kennismaken met gemotiveerde mensen die op zoek zijn naar een werkplek. Ze kunnen informatie opdoen over de Participatiewet, allerlei regelingen en kansen voor werkgevers. En informatie wordt gegeven over  mogelijkheden voor werkplekken of stages voor mensen met een arbeidsbeperking.

De bijeenkomst begint om 8.00 uur met een woordje van wethouder economische zaken Robert van Rijn, gevolgd door twee ondernemers die uitleggen hoe zij het traject hebben doorlopen tot het aannemen van iemand met een beperking. Daarna stellen een aantal werkzoekenden zich voor.

Wie doet er mee bij Brood op de Plank?
Bij Brood op de Plank werkt een aantal organisaties samen: AM match, Afslag Werk van Ons Tweede Thuis, RIBW KAM, GGZingeest en Roads. En de bijeenkomst in Aalsmeer, wordt mede mogelijk gemaakt met hulp van Stichting DownTown Ophelia en gemeente Aalsmeer.
Ze zijn allemaal verschillend maar hebben dezelfde missie: mensen met een beperking mee laten doen. Participatie en maatschappelijk betrokken ondernemen gaan namelijk prima samen. Ondernemers zijn goed in ondernemen, zij zijn goed in het toepassen van wet- en regelgeving. Samen kunnen mensen geholpen worden om mee te doen in de maatschappij!

Aanmelden
Schroom niet, kom gewoon lekker ontbijten in de Oude Veiling (Marktstraat 19, Aalsmeer) en kijk wat het brengt. Het verplicht tot niets, maar kan wel veel brengen.

Aanmelden voor deze bijeenkomst: https://onstweedethuis.nl/brood-op-de-plank/contact

Gepubliceerd: 10 juni 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×