Wandelverbindingsroutes Hornmeerpark een verrijking

Wandel- en natuurliefhebbers kunnen voortaan hun hart ophalen in het volledig gerenoveerde parkgebied in de omgeving van de Beethovenlaan, Legmeerdijk en Mozartlaan. afgelopen woensdag werd het park officieel geopend.

Sinds begin van dit jaar is er hard gewerkt aan de wandelroutes, die het gerenoveerde Hornmeerpark verbinden met de omgeving. Alle paden zijn vernieuwd, het groen is flink onder handen genomen, er zijn nieuwe bomen en planten geplant, de eendenvijver is verbonden met het open water, er is een vlonderbrug aangelegd en de entree van de kinderboerderij heeft een nieuwe plek gekregen.

Samenwerking
Wilma Alink, wethouder Natuur en Duurzaamheid, had de eer had om het park te mogen openen. In haar toespraak vertelde ze hoe trots zij is: “De wandelroutes rondom het vernieuwde Hornmeerpark zijn een verrijking voor Aalsmeer. Ook de samenwerking is plezierig verlopen. De aannemer heeft keurig gewerkt en het park tijdens de renovatie zoveel mogelijk toegankelijk gehouden voor bezoekers. En het bestuur van de kinderboerderij durfde het aan om de entree te verplaatsen. Met als resultaat een herkenbare entree voor zowel de kinderboerderij als het achterliggende Hornmeerpark.” Na de openingshandeling kreeg de kinderboerderij een wormenhotel cadeau van aannemersbedrijf Jos Scholman Groen B.V.

Toekomstbestendig
Verder benadrukte Alink dat duurzaamheid en klimaatbestendigheid een belangrijke rol hebben gespeeld: “De aannemer heeft veel gedaan om tijdens de werkzaamheden de uitstoot van CO₂te beperken. Onder andere door te carpoolen en zoveel mogelijk met volledige lading te rijden. Verder is gekozen voor het gebruik van lavakorrels op de wandelpaden. Deze zorgen ervoor dat hemelwater goed weg kan. Geen overbodige luxe, want door de klimaatveranderingen krijgen wij te maken met extremer weer en hevigere regenbuien. Dit is een van de stappen richting een toekomstbestendig Aalsmeer.”

Nog niet perfect
Wel gaf Alink gelijk toe dat er ook wat verbeterpunten zijn: “De lavapaden zijn nog niet genoeg gesetteld, waardoor ouders met een kinderwagen of mensen in een rolstoel of scootmobiel moeite hebben om er overheen te komen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. We zetten dan ook alles op alles om hier zo snel mogelijk een oplossing te vinden. Want in Aalsmeer moet iedereen mee kunnen doen. Ook in een park.”

Foto: Een wormenhotel als cadeau (eigen foto)

Gepubliceerd: 20 juni 2019 om 20:53 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×