Aalsmeer prolongeert SuperCup

De Aalsmeerse handballers zijn er opnieuw in geslaagd de SuperCup binnen te halen. De ploeg onder leiding van coach Bert Bouwer pakte de eerste prijs van het nog prille handbalseizoen door met 28-27 te winnen van bekerwinnaar Volendam. De wedstrijd ging gelijk op, maar in de slotminuten trok landskampioen Aalsmeer de overwinning over de streep en haalde zo de zevende SuperCup uit de clubhistorie binnen. De prestigieuze prijs werd ook al gewonnen in 1998, 2000, 2001, 2003 en 2008, 2018.

De Greenpark Tigers hadden zich met een trainingsstage in Denemarken voorbereid op het nieuwe seizoen, maar keken toch al snel tegen een 3-6 achterstand aan. Aalsmeer bleef echter verbeten knokken en vocht zich vlak voor het rustsignaal terug tot 14-14.

In de tweede helft ontliepen beide teams elkaar weinig. Aalsmeer keerde het tij door twee keer op rij te scoren via Nils Dekker en Niko Blaauw. Desondanks kwam Volendam halverwege de tweede helft weer op gelijke hoogte. De eindfase was dan ook razend spannend, maar het waren de Aalsmeerders die uiteindelijk aan de positieve kant van de score kwamen te staan: 28-27.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 26 augustus 2019 om 7:38 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×