Nieuwe AVA atletiekbaan officieel geopend

Zaterdagmiddag 28 september heeft locoburgemeester Robert van Rijn de geheel gerenoveerde AVA-atletiekbaan aan de Sportlaan officieel geopend. Hij kreeg hierbij hulp van AVA-voorzitter René Spitteler, de jonge atleetjes Linne en Lotte Vis en Kaat de Vries en AVA-trainers en coryfeeën Bert Witpeerd en Ad van der Jagt.

Zowel de wethouder als de voorzitter spraken over de lange en vaak moeizame weg voordat de nieuwe baan geopend kon worden. “Het leek wel een vermoeiende marathon.” Van Rijn bedankte de vereniging voor het geduld en vertrouwen en was blij dat iedereen de moeder der sporten op een gloednieuwe baan kon uitoefenen.

Overlast
Rene Spitteler bedankte het college van B&W en met name oud-wethouder Sport Gertjan van der Hoeven en wethouder Robbert-Jan van Duijn, die zich hard hebben gemaakt voor het behoud van de atletieksport in Aalsmeer, de leden van de gemeenteraad van Aalsmeer, de vele mensen die meegewerkt hebben aan het ontwerp en de renovatie van de baan en de bewoners van de Sportlaan die ongetwijfeld enige overlast hebben ondervonden in de vorm van bijvoorbeeld zwaar bouwverkeer  door hun straat.

SLS donatie
Naast de renovatie van de baan waren andere atletiekonderdelen ook vernieuwd, zoals een nieuwe kooi voor het discuswerpen en een nieuwe verspringbak. Het gazon in het middenterrein is vernieuwd, er is een mooi hekwerk langs de baan en de verhardingen rondom de baan zijn ook vernieuwd.

De vereniging moet zelf zorgen voor het nieuwe clubhuis, waarbij de kleed- en doucheruimtes door de gemeente geregeld worden. Hiervoor moet veel geld op tafel komen. AVA is dan ook erg blij dat ze zaterdag bekend mochten maken dat Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) een donatie doet van € 190.000,-. 

Foto: Openingshandeling (Richard Zethof)

Gepubliceerd: 30 september 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×