Beveiligingsrisico op website BAS

Het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) waarschuwt iedereen die bij hen een melding heeft gedaan voor een kwetsbaarheid op haar website. Direct nadat BAS daarop attent werd gemaakt, werd het registratiesysteem voor meldingen offline gehaald en de mogelijkheid tot inloggen geblokkeerd. BAS heeft geen aanwijzingen dat persoonsgegevens onttrokken zijn en maakt iedereen excuses voor de ontstane situatie.

Ondanks dat er geen aanwijzingen voor zijn, kan niet volledig worden uitgesloten dat gegevens onttrokken zijn. Iedereen krijgt het advies om het wachtwoord bij andere online diensten aan te passen als dezelfde combinatie van e-mailadres en wachtwoord wordt gebruikt als bij het BAS-account.

BAS werd op het beveiligingsrisico gewezen via een zogenoemde ‘responsible disclosure melding’. Dat is een manier waarop iemand een kwetsbaarheid in IT-systemen kan melden.
BAS is het informatie- en klachtencentrum waar omwonenden terecht kunnen met al hun vragen en klachten over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 26 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×