Vierde DownTown Ophelia op zaterdag 13 juni

In 2020 wordt de vierde editie van DownTown Ophelia georganiseerd. Een groot evenement met een boodschap, dat niet meer weg te denken is in Aalsmeer en omgeving. De organisatie gaat dit gezellige evenement onder andere samen met de winkeliers uit de Ophelialaan en vrijwilligers organiseren op zaterdag 13 juni 2020. De voorbereidingen zijn alweer gestart met het vinden van sponsors, artiesten, deelnemers en nog heel veel meer.

Het Oranjecomité Aalsmeer heeft haar toezegging ook voor volgend jaar juni weer gedaan voor het regelen van het kinderplein, de winkeliers waren weer enthousiast en ook de zangers Danny Terp en Dennis Wijnhout hebben de datum al vastgelegd in hun agenda. En zo zal het balletje bij veel betrokkenen weer gaan rollen die hun steentje willen bijdragen aan dit mooie evenement waar mensen met een verstandelijke beperking de hoofdrol mogen spelen in de winkels, op het podium en in de straat.

Arbeidsmarkt
DownTown Ophelia is niet alleen een jaarlijks terugkerend evenement, het is inmiddels veel meer dan dat. De stichting zet mensen met een verstandelijke beperking in de spotlights en wil laten zien dat deze mensen ook kansen verdienen op de arbeidsmarkt. Ze kunnen meer dan we denken!

Jij & Ik Cadeauwinkel
Met steun van DownTown Ophelia werd de Jij & Ik Cadeauwinkel van Stichting Ons Tweede Thuis vorig jaar werkelijkheid. Inmiddels is deze plek niet alleen meer een winkel met leuke cadeauartikelen, gemaakt door mensen met een beperking; het is uitgegroeid tot een uniek concept in het verlengde van DownTown Ophelia. De werknemers krijgen de kans om hun talenten te laten zien bij andere winkeliers in de Ophelialaan en inmiddels ook daarbuiten. Een prima samenwerking en een goed voorbeeld van het mee laten draaien in de maatschappij van deze doelgroep. Op zaterdag 30 november wordt het eerste jubileum feestelijk gevierd.

DownTown Radio
Ook Radio Aalsmeer heeft er door DownTown Ophelia een bijzonder radioprogramma bijgekregen. Iedere maand kunnen luisteraars afstemmen op DownTown Radio, een programma voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Dennis Wijnhout, Rinus van Itterzon en Ilse Zethof behandelen interessante onderwerpen voor en vanuit de doelgroep en ontvangen altijd gezellige gasten in de studio. Iedere uitzending is een feestje. Ooit begonnen als een ‘op weg naar DownTown Ophelia’ radioprogramma met Dennis en Kim Maarse, is het inmiddels uitgegroeid tot een terugkerende gezellige radioshow. De volgende uitzending is op zaterdag 9 november om 14.00 uur.

Slag om Aalsmeer
Het evenement in 2020 krijgt een financieel steuntje in de rug van de Aalsmeerse Lionsclubs. De heren Lionsclub Aalsmeer en de dames Lionsclub Aalsmeer Ophelia organiseren op 13 november de Slag om Aalsmeer en DownTown Ophelia is het lokale goede doel dat aan dit leuke bedrijvenspel is gekoppeld, samen met de landelijke Stichting Upside van Down. Beide goede doelen richten zich op een betere beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking en de Lionsclubs staan hier helemaal achter. Na het spannende spel zal ambassadeur van Stichting Upside van Down Mark Haayema vertellen over zijn passie voor kinderen met Downsyndroom. Hij is acteur, schrijver van verschillende kinderboeken en liedjes en schrijft en werkt mee aan veel kinderseries op televisie. Meer informatie over o.a. het inschrijven is hier te vinden.

Foto: LNF | Laurens Niezen

Gepubliceerd: 23 oktober 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×