Anton Temme voorlezer Groot Aalsmeers Dictee

Auteur van het Groot Aalsmeers Dictee is Hermen de Graaf en als voorlezer heeft Anton Temme toegezegd. Hij is bestuurslid van de Historische Tuin. Het dictee is een zogenaamd invuldictee, waarbij de deelnemers alleen de dicteewoorden hoeven te noteren. Het Groene Boekje vormt de leidraad.

Het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ is van toepassing, maar iedereen zal natuurlijk zijn uiterste best doet om zo weinig mogelijk fouten te maken in de doorgaans niet eenvoudige zinnen. Naast de liefhebbers uit Aalsmeer en omgeving doen er bij de specialisten dicteemakers uit het hele land mee. Deze ervaren taalvirtuozen maken meestal maar een handvol fouten, waar het gemiddelde bij de liefhebbers meestal tussen de 25 en 30 fout ligt.
De categorie teams (alleen voor liefhebbers) maakt ook weer deel uit van de taalstrijd. Een team dient te bestaan uit drie personen. Voor het berekenen van de uitslag wordt het aantal fouten van de drie leden bij elkaar opgeteld.

Er is al een groot aantal aanmeldingen binnen voor het Groot Aalsmeers Dictee op zondag 24 november. Maar er is nog plek. Inschrijven kan nog via taalevenementen@gmail.com. Het jaarlijkse dictee vindt plaats in de veilzaal op de Historische Tuin van 13.30 tot 17.30 uur. Na het dictee is er een Aalsmeerse borrel in de beste Tuin(huis)-traditie. Tevens wordt een ludieke veilsessie georganiseerd. De kosten van deelname bedragen €27,50. Naast eeuwige roem zijn er prijzen te verdienen in de categorieën liefhebbers, specialisten en teams.

Gepubliceerd: 13 november 2019

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×