CRASH lezing bij het Fort van Aalsmeer

Het museum waar al vele lezingen werden gehouden, opent nu opnieuw zijn deuren. Deze keer voor de lezing ”Mijn Lancaster”.

Jos de Groot is een echte Lancasterliefhebber en sinds 2002 bezig met de bouw van een replica op ware grootte van de Front Center Section (de cockpitsectie) van de Avro Lancaster Mk I. Om er zeker van te zijn dat de cockpitsectie zo origineel mogelijk wordt zijn er ooit meer dan 21.000 tekeningen van de Lancaster aangeschaft.

De afgelopen jaren is een grote verzameling originele instrumenten bijeengebracht. In de Lancaster cockpit zaten vier bemanningsleden: de Pilot, Flight Engineer, Navigator en Wireless Operator. Alle originele instrumenten van die vier bemanningsleden zijn inmiddels verzameld en al deze apparatuur komt uiteindelijk in de replica te staan.

In de presentatie wordt dieper ingegaan hoe de Lancaster gebouwd is en hoe ontbrekende onderdelen naar originele specificaties zijn vervaardigd.

De lezing zal op zaterdag 22 februari om 13.00 uur zijn. CRASH is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout).

Foto: Mijn Lancaster | eigen foto

Gepubliceerd: 10 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×