Nieuwe crashtenders voor Schiphol

Vrijdagmiddag 28 februari omstreeks 13.00 uur zijn dertien nieuwe crashtenders op Schiphol gearriveerd. Onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee zijn de voertuigen in colonne van Schiphol Sloten naar Schiphol Zuid-Oost gereden.

Het brandweerkorps van Schiphol vervangt de huidige vloot met deze blusreuzen. Deze nieuwe Rosenbauer brandweervoertuigen worden door de luchthavenbrandweer ingezet voor de bestrijding van vliegtuigincidenten.

Deze crashtenders behoren tot de grootste en snelste in de categorie brandweervoertuigen. De nieuwe brandweerwagens zijn uitgerust met de modernste blustechnieken. Al aanrijdend kan een brand vanuit het voertuig bestreden worden en daardoor nog sneller en veiliger blussen. De voertuigen kunnen in korte tijd 13.300 liter water, 1,600 liter schuim of ruim 250 kilo poeder uitspuwen. Met deze aanwezige bluscapaciteit voldoet Schiphol ook in de toekomst aan de zwaarste veiligheidseisen.

Foto: VTF

Gepubliceerd: 28 februari 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×