Ondernemen tijdens de coronacrisis (2) in Kudelstaart

In de serie ‘Ondernemen in de coronacrisis‘ werd ook het Kudelstaartse winkelcentrum bezocht door Radio Aalsmeer. Marskramer staat stevig in haar “kraamkracht”. Service is altijd aanwezig, evenals de klantvriendelijkheid, maar in deze tijd is dit nog sterker. Een ruim assortiment is aanwezig om dichtbij huis voldoende spullen te kunnen aanschaffen.

Drogist DA Anna heeft een prachtige oplossing bij de toonbank. Niet kamerbreed, maar toonbankbreed hangt er plexiglas bescherming. Alles voor  de veiligheid voor klant en medewerkers. Mooi om te horen dat deze bescherming zelf is gemaakt door even naar de plaatselijke bouwmarkt te rijden, materiaal aan te schaffen, te maken en op te hangen!

Van Leeuwen vertelde dat er minder taarten verkocht worden, want feestjes en verjaardagen worden niet uitbundig gevierd. Wel wordt er wat meer los gebak gekocht. Mensen willen zichzelf toch verwennen en een beetje troosten. Ook hier ontbreekt te belijning niet.

Bij slijterij Van Lammeren is het klein, maar fijn en overzichtelijk. Vincent van Lammeren gaf wel aan dat het uiteraard jammer is dat de verhuur van tafels, stoelen en anderszins geheel stil staat. Een tegenvaller in omzet en ja, ook het plezier natuurlijk!

Wist u overigens dat de belijning die overal ligt op de winkelvloeren, verplicht is? Dat er gecontroleerd wordt wat betreft de vierkante meters? En dat de winkel gesloten kan worden bij het niet nakomen van de regels?

Foto: Eigen materiaal

Gepubliceerd: 30 maart 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×