Deurbelcamera's werken preventief tegen inbraak 

Het zomerseizoen staat voor de deur. We trekken er met z’n allen op uit, maar ook het dievengilde staat in de startblokken om weer in te breken. Gelukkig dalen de inbraakcijfers al jaren, maar het blijft noodzakelijk om, met name gedurende vakantieperiodes, aan inbraakpreventie te blijven werken. Onderzoek van de politie wijst uit dat een (deurbel)camera een goede reden is voor de inbreker op zoek te gaan naar een ander huis waar de beveiliging  minder goed op orde is. Die camera’s blijken dus zeer efficient. Helaas blijkt dat slechts een op de 11 achterdeuren een beveiligingscamera heeft.

Regels camera’s op eigen terrein
Er zijn wel een paar regels waaraan je je moet houden wanneer je een camera op eigen terrein plaatst. Zo moet je duidelijk kenbaar maken wanneer je een camera hebt die ook daadwerkelijk opneemt. Dit kan middels een sticker op de voordeur. Ook mogen opgeslagen beelden maximaal 28 dagen worden bewaard. De beelden mogen niet beschikbaar zijn voor derden en moeten worden beveiligd door middel van een pincode. Tenslotte mogen de opnamen alleen dienen om uw eigendommen te beschermen.

Registreer je camera
Het is verstandig om, wanneer je een camera maar ook een dummy camera hebt, deze aan te melden bij de polite. Zodoende help je de politie en vergroot je de pakkans van de crimineel.

Gepubliceerd: 27 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×