Goed nieuws voor handballers: BENE-League blijft

De handbalbonden van Nederland en België hebben besloten vier jaar langer door te gaan met de BENE-League. De competitie bestaat komend seizoen uit elf clubs, waaronder HV Volendam en HV Aalsmeer. HV Houten heeft besloten terug te keren naar de eredivisie.

Volgens het Nederlands Handbal Verbond was de toekomst van de competitie met de beste ploegen van Nederland en België allerminst zeker. “Die heeft zeker onder druk gestaan, mede door de coronacrisis. Het afgelopen seizoen werd niet afgemaakt, maar in het einde van het seizoen wordt de clubkas het meest gespekt”, zegt Bastiaan Bunnik namens de bond tegen NH-Nieuws.

“Maar de clubs hebben toch hun vertrouwen uitgesproken in de competitie, een van de weinige competities met teams uit meerdere landen die al jarenlang standhoudt. De afgelopen jaren is het niveau van het Nederlands mannenhandbal aantoonbaar verbeterd.”

Kwalitatieve opleidingscompetitie
De bonden hebben de ambitie de competitie uit te laten groeien tot een ‘kwalitatieve opleidingscompetitie’ met als doel onder meer internationals op te leiden. Er liggen plannen om ook een maximum aantal buitenlandse spelers op te stellen.

De BENE-League werd in 2008 opgericht. Handbalvereniging Aalsmeer speelt vanaf het begin mee. In het seizoen 2021-2022 zal Nederland weer zes clubs afvaardigen, vanwege het wegvallen van HV Houten zijn dat er komend seizoen vijf.

Foto: Pixabay (Bron tekst: NH-Nieuws)

Gepubliceerd: 28 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×