KCA in Corona-stand

De Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) ziet in de laatste mededelingen van de overheid weer meer ruimte. “Maar het blijft vooralsnog een uitdaging hoe we na de zomer binnen de huidige ‘anderhalve meter’ beperking onze KCA-activiteiten op de huidige locaties weer kunnen opstarten”, laten zij weten in hun laatste nieuwsbrief. “Dat neemt niet weg dat zodra we mogelijkheden zien om kunst en cultuur een podium te geven, we hierop zullen inhaken.”

Online Amazing Amateurs
Zo werd zondagmiddag 17 mei 2020 werd een bijzondere tentoonstelling geopend. Niet zoals gebruikelijk in het Oude Raadhuis, maar online. De digitale expositie Amazing Amateurs met het thema Vrijheid van de KCA geeft amateurkunstenaars een nieuw podium.

Dertien Amazing Amateurs uit Aalsmeer leverden hun werk in. De werken variëren van zo vrij als een vogeltje in de lucht, vrijheid in kleur en beweging van mens en natuur, tot een eerbetoon aan hen die hun leven gaven voor onze vrijheid.

KCA zette de kunstwerken op muziek van de Aalsmeerse Saskia Veenswijk en Nina Lynn Woerden en voegde gedichten toe van dorpsdichter Jan Daalman en de voormalige dorpsdichter Marcel Harting. Het geheel is een prachtige digitale tentoonstelling geworden die online te vinden is op de website van KCA.

Overigens kunnen liefhebbers op de website van KCA ook digitaal van jazz, klassieke muziek, cabaret, poëzie en kleinkunst genieten.

Foto: KCA | tekening: Elsbeth Gorter

Gepubliceerd: 22 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×