Voedselbank ziet klantenbestand groeien

De Voedselbank Aalsmeer–Kudelstaart verzorgt al sinds 2013 voedselpakketten voor mensen die deze hard nodig hebben, ook in deze bijzondere tijd. Reden voor wethouder Robert van Rijn om het  gesprek aan te gaan met voorzitter Koos Koelewijn en greep gelijk de kans aan om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

“Gelukkig krijgen wij nog regelmatig voedseldonaties van bedrijven en de Aalsmeerse samenleving”, aldus Koelewijn. “Laatst kregen wij een grote donatie van groente en fruit via Levarht. Ook geven inwoners gehoor aan onze oproep op Facebook. Wij delen kratjes uit die de initiatiefnemer voor de deur zet en een oproep doet aan buurtgenoten om houdbare artikelen te doneren. De Voedselbank haalt de kratjes vervolgens weer op. Een mooi initiatief van de Aalsmeerse samenleving en wij kunnen het op anderhalve meter afstand goed ophalen bij de mensen.”

Toename
Koos ziet op dit moment wel een toename van ongeveer 10 á 15% klanten die de hulp nodig hebben. Omdat de voedselbank op dit moment geen winkelacties kan houden,  proberen zij nu op andere manieren voedsel in te zamelen. “Maar natuurlijk blijft elke donatie welkom”, zegt Koos.

Wethouder Robert van Rijn was onder de indruk van de efficiëntie binnen het bestuur van de Voedselbank en de manier waarop alle vrijwilligers te werk gaan. Hij bedankte iedereen hartelijk voor hun inzet en gaf als dank aan alle vrijwilligers een mooie orchidee.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 6 mei 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×