Stichting SAM kan weer rolstoelwandelen

Eindelijk mogen de bewoners van de Zorgcentra in Aalsmeer er weer op uit. Na maanden noodgedwongen binnen te hebben gezeten, kan er vanaf 1 juli weer gewandeld worden met mensen in een rolstoel. “Afgelopen maandag werd ik gebeld door de Activiteitenbegeleider van het Zorgcentrum Aelsmeer. Men had besloten dat er vanaf 1 juli weer gerolstoelwandeld kan worden”,  aldus Marie Kluinhaar, rolstoelcoördinator van St.SAM. “Het zal anders gaan dan we gewend zijn. Er wordt niet meer in groepjes op de dinsdagmiddag gelopen, maar de hele week door. De vrijwilligers kunnen aangeven op welke dag en tijd zij kunnen lopen en die lijst gaat naar de zorgcentra. Zij zullen er dan voor zorgen dat op die dag en tijd iemand in de hal klaar zit om er lekker op uit te kunnen”, vervolgt zij.

RIVM maatregelen
Ook het Koosterhof gaf groen licht en Rozenholm vergadert er dinsdagmiddag over. Er wordt nu een protocol opgesteld om de maatregelen voor de Zorgcentra en de vrijwilligers van St. SAM in vast te leggen zodat alle partijen weten hoe ze moeten omgaan met de RIVM maatregelen. De groep rolstoelwandelaars kan in de komende week aangeven wanneer zij beschikbaar zijn, zodat er voor 1 juli een schema gemaakt kan worden en het wandelen weer kan beginnen.

De Stichting SAM zoekt nog vrijwilligers. Hoe meer mensen bereid zijn om af en toe met bewoners uit de Zorgcentra een uurtje de frisse lucht in te gaan, hoe meer bewoners naar buiten kunnen. Dus voel je dat je iets voor een ander kan/wil doen dan is dat nu een pracht gelegenheid. Meld je aan en mail info@stichtingsam.eu.

Gepubliceerd: 17 juni 2020 om 21:42 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×