Toeristenbelasting Aalsmeer gestegen met 150%

Toeristen die hun vakantie in Noord-Holland doorbrengen, moeten rekening houden met gemiddeld 17,6% hogere toeristenbelasting dan vorig jaar. Noord-Hollandse gemeenten heffen gemiddeld €2,60 toeristenbelasting – per persoon, per nacht. Er bestaan echter grote tariefverschillen tussen gemeenten binnen de provincie. Dit en meer blijkt uit een analyse van Bungalowparkoverzicht.nl, dat onderzoek deed naar de tarieven van toeristenbelasting in Nederland. Mede door deze verhoging -die van alle provincies het hoogst is- zijn toeristen in Noord-Holland het minst voordelig uit. Het landelijke gemiddelde tarief voor de toeristenbelasting is €1,82 per persoon, per nacht.

Grote verschillen
Toeristenheffing Noord-Holland loopt uiteen van €0,52 tot €10,80. In acht Noord-Hollandse gemeenten, wordt géén toeristenbelasting geïnd. Tussen Noord-Hollandse gemeenten die wél toeristenbelasting heffen, bestaan er grote verschillen in het tarief van de toeristenbelasting. De heffing varieert van €0,52 in Opmeer tot bijna elf euro in Amsterdam.

Met een toeristenbelasting van  €10,80, betaal je in Amsterdam het hoogste tarief per persoon, per nacht. Dit is zowel op landelijk als op Europees niveau. In Praag en Berlijn is een overnachting ook niet goedkoop: per persoon betaal je hier respectievelijk omgerekend €7,80 en €5,57 toeristenbelasting per nacht. In Londen ben je voordeliger af: hier wordt de belasting niet geïnd.

Tarief hardst gestegen in Velsen en Aalsmeer
In de meeste Noord-Hollandse gemeenten werd het tarief van de toeristenbelasting dit jaar verhoogd. Het tarief steeg binnen de provincie – relatief gezien – het sterkst in Aalsmeer (+150%), Velsen (138%) en Uitgeest (72%). In de gemeente Hoorn werd de toeristenbelasting dit jaar geïntroduceerd. In veertien gemeenten bleef het tarief van de belasting gelijk.

Meer informatie over het onderzoek en een overzicht van alle gemeenten is hier te lezen.

 

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 10 juni 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×