Brug zet uit door warmte en kan niet open

Het mooie weer laat velen genieten, ook op het water. Dan is het wel fijn als je met je boot onder de Aalsmeerderbrug door kan. En laat dat nu donderdagmiddag en -avond 30 juli een probleem zijn geweest. De zomerse warmte zorgde voor problemen met de brug. Door de warmte en te weinig koeling zette het brugdek uit, waardoor deze niet meer open kon. 

En dat terwijl het brugdek regelmatig preventief met water wordt gekoeld. Dat belooft wat voor vrijdag wanneer de temperaturen boven de 30 graden uit zullen komen.

Vele vaartuigen lagen sinds 14.30 uur donderdagmiddag te wachten tot de brug eindelijk open kon. Geprobeerd werd met water het brugdek verder af te koelen. Op de N196 was in beide richtingen voor het autoverkeer slechts één rijstrook open, wat ook daar voor flinke files zorgde.

 

Foto: Laurens Niezen Fotografie | LNF (Laurens)

Gepubliceerd: 30 juli 2020 om 22:39 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×