Mensen onwel na openen koffer

Dinsdagavond 7 juli zijn in het kantoorgebouw The Outlook op Schiphol vijf mensen onwel geraakt nadat er een koffer werd geopend. Er werd een speciaal team van Defensie ingezet om de eerder door de douane in beslag genomen koffer te onderzoeken.

Rond 20.00 uur werden de hulpdiensten opgeroepen, waarna ook een speciaal CBRN-team (chemische, biologische, radiologische en nucleaire dreigingen) van Defensie onderzoek kwam doen naar de koffer. Vooralsnog is het onduidelijk door welke stof de vijf personen onwel werden. De slachtoffers zijn nagekeken door medisch personeel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Volgens de veiligheidsregio Kennemerland maken zij het naar omstandigheden goed.

De koffer is nader onderzocht en er bleken vals geld en insecticide in te zitten.

Foto: LNF | Laurens Niezen

Gepubliceerd: 8 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×