Toenemende burenruzies samen oplossen

De zomervakantie is gestart. Dit jaar zullen meer mensen deze vieren in de eigen achtertuin. Dat betekent meer kans op overlast bij de buren. “Meer barbecues, visite en rumoer. Je buren genieten daar al snel wat minder van dan jij, zeker als zij nog thuiswerken. Dat kan ergernissen oproepen.” weten ze bij het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid).

Buurtbemiddelaars van BeterBuren hebben sinds de corona-maatregelen 20% meer meldingen ontvangen. Van thuisspelende kinderen tot sluimerende ergernissen die door de spanning van de nieuwe situatie tot onoverkomelijke problemen uitgroeiden.

Bij BeterBuren ontvangen ze vaak de vraag: “Hoe kan ik het beste de problemen bespreekbaar maken zonder dat het escaleert?” Zij adviseren dan onder meer om niet naar de buren de gaan als je boos bent.  Zorg er eerst voor dat je je problemen duidelijk en feitelijk kunt formuleren en speel het niet op de persoon, maar houdt het bij de klacht, bij jezelf. En maak duidelijk dat je graag samen naar een oplossing wilt zoeken om prettig naast elkaar te blijven wonen.

Als het toch niet lukt om er samen uit te komen, kan er contact worden opgenomen met BeterBuren (085-9022810).  Zij bieden gratis buurtbemiddelaars, die een gesprek met de buren begeleiden.

Gepubliceerd: 3 juli 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×