Blauwalg ter hoogte van Vrouwentroost

Met dit warme weer is een beetje verkoeling natuurlijk erg lekker. Met de Westeinderplassen in de buurt is dat snel gevonden. Echter zwemmers onder ons opgepast, want de provincie Noord-Holland heeft een melding afgegeven voor de Westeinderplassen ter hoogte van de locatie Vrouwentroost, ook wel bekend als het surfeiland.

Dit betekent dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. U mag er wel zwemmen en moet zelf beoordelen of er een risico is voor uw gezondheid. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.

Op de locatie is een waarschuwingsbord neergezet. Het bord wordt weer weggehaald, als de blauwalg verdwenen is. Bekijk actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Nederland of bel de zwemwatertelefoon (0800) 998 67 34.

Gepubliceerd: 7 augustus 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×