Certificaat voor deelnemers Politiek Bewust

Aalsmeer – Tijdens de raadsvergadering van donderdag 17 september 2020 ontvingen deelnemers van de workshop Politiek Bewust een certificaat en bloemen uit naam van burgemeester Gido Oude Kotte. De gemeenteraad van Aalsmeer organiseert deze workshop voor inwoners die willen weten hoe de gemeente werkt en/of geïnteresseerd zijn in de lokale politiek.

Net als de vorige keren was de belangstelling groot voor de workshop Politiek Bewust. Helaas was het niet mogelijk om alle geïnteresseerden een plek te bieden in verband met de Covid-19 maatregelen. Hierdoor is er al een wachtlijst ontstaan voor de volgende workshop welke gepland staat in het voorjaar van 2021. U kunt zich hiervoor al opgeven per mail via griffie@aalsmeer.nl

Hoe werkt het?
Tijdens de bijeenkomsten op 7 september en 14 september j.l. kwamen de deelnemers bijeen op het raadhuis en kregen ze onder meer uitleg over hoe werkt het bij de gemeente Aalsmeer? Is de burgemeester de baas van de gemeente? Wat doet de gemeenteraad? Wat doen burgemeesters en wethouders? Hoe kan je invloed uitoefenen op besluitvorming?

Vragen aan burgemeester
Ook werd verteld wat de taken van de raad, burgemeester en college zijn, hoe de gemeenteraad tot besluiten komt en hoe het is om raadslid te zijn. Een bijzonder onderdeel van de workshop is dat de deelnemers vragen kunnen stellen aan burgemeester Gido Oude Kotte over alle onderdelen van zijn ambt.

Tijdens de tweede bijeenkomst werd er uitgebreid uitleg gegeven over de gemeentefinanciën en konden de cursisten vragen stellen aan een aantal aanwezige raadsleden tijdens het speeddaten. De deelnemers waren na afloop enthousiast over dit initiatief van de gemeenteraad.

Foto: Aalsmeer Vandaag | Arjen Vos (archief)

Gepubliceerd: 22 september 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×