Geen senioren handbal meer bij Green Park Aalsmeer

Aalsmeer – Het bestuur van HV Green Park Handbal Aalsmeer heeft vrijdag besloten om tot nader order geen wedstrijden meer te spelen. Dit geldt voor de senioren heren en dames. Geen BENELeague, Eredivisie, 1e divisie etc. De wedstrijden van de jeugd worden voorlopig nog wel gespeeld. Dat maakte het bestuur van de Aalsmeerse handbalvereniging zaterdag bekend.

Met frisse tegenzin, maar wel met volle overtuiging zegt het bestuur dit besluit afgelopen vrijdag te hebben genomen. “Het welzijn van onze leden, trainers en alle betrokkenen, ouders, vrijwilligers, bezoekende teams etc., staat voorop. Wij lopen hiermee wellicht vooruit op komende overheidsmaatregelen, maar wilden daar niet op wachten.”

Meerdere besmettingen
Onder andere het rond rijden met bussen en auto’s met senioren daarin, door heel België en Nederland vindt de handbalclub niet verantwoord. Er zijn binnen de verschillende selecties van de vereniging al besmettingen en quarantaines geweest. De persoonlijke en maatschappelijk gevolgen voor de getroffen spelers en hun omgeving is (te) groot. “Als bestuur moeten wij luisteren naar onze leden en de directe betrokkenen. Als handbalvereniging kunnen en willen wij niet langer onze leden blootstellen aan een verhoogd risico tot het oplopen van een besmetting met Covid19. Verder hebben wij met onmiddellijke ingang een verplichting ingevoerd tot het dragen van een mondkapje bij het betreden van de Bloemhof.”

Veilige plek
Verder zegt het bestuur: “Ons Handbal Bolwerk de Bloemhof moet een veilige plek zijn om te handballen en onbezorgd plezier te geven aan al onze teams en de teams die ons bezoeken. Wij wachten op nadere maatregelen van de overheid en hopen met al onze leden om weer snel en veilig onze wedstrijden op te kunnen pakken.”

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 10 oktober 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×