Gemeente start thuiscampagne met corona-poster

Aalsmeer / Kudelstaart – Deze week start de campagne: ‘Ik bescherm jou, jij beschermt mij’. De campagne richt zich op de coronaregels in huis, omdat daar de meeste besmettingen plaatsvinden. Ruim 55% van alle coronabesmettingen vindt thuis plaats, bijvoorbeeld als mensen bij elkaar op bezoek gaan. Veel mensen vinden het lastig om anderen te vragen afstand te houden of elkaar niet aan te raken bij een begroeting. Ook blijft niet iedereen thuis na positief te zijn getest. Om het aantal besmettingen omlaag te krijgen, is het van belang dat mensen zich ook in de thuissituatie aan de basisregels houden.

Daarom starten de gemeente Aalsmeer en de andere 5 gemeenten in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland gezamenlijk de postercampagne ‘Ik bescherm jou, jij beschermt mij’ met regels voor bezoek thuis. Daarvoor is huis aan huis een speciale poster verspreid. Het is de bedoeling deze op het raam te hangen. Aan de buitenkant van de poster staat: ‘ik hou (afstand) van jou’ en op de binnenkant: ‘welkom; huisregels voor bezoekers’. Zo is het makkelijker om aan vrienden en familie aan te geven wat er van hen wordt verwacht.

De poster is ook te downloaden op deze website.

Foto: Gemeente Aalsmeer (eigen foto)

Gepubliceerd: 6 november 2020

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×