Verdacht pakket bij Poolse super blijken broodjes

Aalsmeer – Bij de Poolse supermarkt Polo Smak aan het Molenpad in Aalsmeer is zondag een verdacht pakketje gevonden. Voor de deur stond een grote doos die, naar later bleek, broodjes bevatte. De grote doos was daar zondagochtend door een leverancier neergezet, zo heeft de politie bekend gemaakt. “Er worden afspraken gemaakt zodat dit soort leveringen niet tot dergelijke ‘verdachte’ situaties kunnen leiden”, aldus de politie.

Laurens Niezen Fotografie | LNF (Laurens)

Omdat de politie met de eerdere gebeurtenissen bij Poolse supermarkten in gedachte, geen risico neemt, kwam de  Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plekke na de melding van een verdacht pakketje. Woningen boven het pand werden uit voorzorg ontruimd en bij de naastgelegen supermarkt Deen mocht op last van de brandweer niemand naar binnen of buiten.

Doelwit
Poolse supermarkten zijn de laatste tijd vaker doelwit van aanslagen. Zo ging er vorige maand een explosief af bij de Poolse supermarkt Biedronka aan de Ophelialaan, maar waren ook Poolse supers in Beverwijk, Heeswijk-Dinther en Tilburg het doelwit.

Foto: Laurens Niezen Fotografie | LNF (Laurens)

Gepubliceerd: 10 januari 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×