PWN werkt aan nieuwe drinkwatertransportleiding

Aalsmeer – Alsof er nog niet genoeg werkzaamheden, wordt er volgende week gewerkt aan een aantal verouderde drinkwatertransportleidingen. Om schade door lekkages te voorkomen voert PWN op 8 en 9 februari werkzaamheden uit aan deze leidingen. De werkzaamheden vinden plaats tussen de Boeingavenue Schiphol-Rijk en de Legmeerdijk in Aalsmeer.

Locaties
De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fases. Fase 1 is vanaf de Boeingavenue tot aan het Bielzenpad in Aalsmeer. Het tweede stuk van deze boring gaat dwars door Aalsmeer van het Bielzenpad tot aan de Zwarteweg. De leidingen zijn al aan elkaar gelast tussen de Zwarteweg en de Legmeerdijk en liggen klaar om getransporteerd te worden.

Omleidingen en afsluitingen
De buis wordt via het Spoorlijnpad getransporteerd richting de boorlocatie. Om dit te realiseren worden de kruisingen Zwarteweg en Ophelialaan gedurende korte periode afgesloten voor het verkeer. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer zoveel mogelijk binnen de bestaande omleidingsroutes die nu al gelden voor de Burgemeester Kasteleinweg omgeleid. Voor de nood- en hulpdiensten worden voorzieningen getroffen zodat deze in geval van nood er door kan. Ook zijn er verkeersregelaars bij de werkzaamheden betrokken. ‘Achter de Wilgen’ is bereikbaar via rijplaten.

Planning en afsluitingen
De planning van de afsluitingen is als volgt:
– Ophelialaan – Spoorlijnpad (afsluiting): Maandag 8 februari van 19:00 uur t/m dinsdag 9 februari 19:00 uur
– Zwarteweg – Spoorlijnpad (afsluiting): Maandag 8 februari van 19:00 uur t/m dinsdag 9 februari 05:00 uur. Om 05:00 uur is de Zwarteweg weer volledig open voor verkeer.

De Jac. P. Thijsselaan is volledig dicht tot en met half maart vanwege rioolwerkzaamheden maar wordt 8 en 9 februari beschikbaar gemaakt voor nood- en hulpdiensten. Overig verkeer kan tot 12 maart géén gebruik maken van de Jac. P. Thijsselaan.
Meer informatie vindt u op de website www.pwn.nl/geplandwerk.

Foto: Van Baarsen

Gepubliceerd: 3 februari 2021 om 21:54 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×