Corona-proof stemmen in Aalsmeer

Aalsmeer – Woensdag 17 maart kon er ook in Aalsmeer gestemd worden voor de Tweede Kamer-verkiezingen. Hoe ging dat in zijn werk in deze corona-tijd? Ernst de Jong liep deze dag mee op een stembureau in Aalsmeer.

Iets voor zevenen waren de voorzitter en de leden van het stembureau 8 op de Dreef in Aalsmeer aanwezig. De indeling van de bureaus waar de stempassen worden ingenomen en de stemhokjes zelf werden zodanig opgesteld dat er een logische route ontstond voor de bezoekers van de het stembureau.

Om half acht, als het stembureau officieel opengaat, stonden alle leden van het stembureau klaar om de stemmers van Aalsmeer te ontvangen. De eerste stemmers waren al een kwartier voor openingstijd buiten aan het wachten. De stemming zat er goed in. Het is tenslotte een feestdag voor de democratie. Rond 1 uur hadden 28% van de stemmers van dit stembureau gestemd, hetgeen minder is dan 4 jaar geleden. Maar een vergelijking is moeilijk te maken, omdat er dit jaar 3 dagen gestemd mocht worden en er kon ook per post gestemd worden.

Anders dan andere jaren werden uiteraard, alle mogelijke maatregelen genomen om Corona-proof te kunnen stemmen.
Tot 21.00 uur kon iedereen stemmen en daarna kon het tellen beginnen.

Gepubliceerd: 17 maart 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×