Jij & Ik winkel terug in de Ophelialaan

Aalsmeer – Afgelopen december sloten de deuren van de Jij & Ik-winkel, om in januari samen te gaan met GewoonDOEN Bakkerij en Dienstverlening in de Oude Veiling. Het sluiten van de winkel heeft bij velen voor een grote teleurstelling gezorgd. Het gemis van de winkel bereikte ook burgemeester en de wethouders. Begin dit jaar zijn er gesprekken geweest met Gemeente Aalsmeer en Stichting Ons Tweede Thuis om te kijken naar de mogelijkheden voor een doorstart in het huidige pand.

Vanaf donderdag 1 april, en dat is geen grap, keren de medewerkers weer terug in de Jij & Ik winkel in de Ophelialaan. De winkel dient als Leer- en Werkplek, waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring op kunnen doen naar een (betaalde) baan. Dit gebeurt niet alleen in de winkel, maar ook gedaan bij diverse winkeliers en ondernemers uit Aalsmeer. Deze winkeliers geven de medewerkers de kans en de ruimte om op hun eigen tempo werkervaring op te doen buiten de deur. Het komend jaar zal er samen met de gemeente en de ondernemers gekeken worden naar hoe, nog meer, Jij & Ik medewerkers meer kunnen participeren in de maatschappij.

Corona proof winkelen
De komende tijd zal er alleen nog gewinkeld kunnen worden op afspraak, maar ook kan er online geshopt worden! In de afgelopen maanden is er door de cliënten van Activiteitencentrum Mendel hard gewerkt aan een online webshop, ottwebshop.nl. Natuurlijk hopen de medewerkers snel weer de deur gewoon open te kunnen zetten, zodat klanten weer gezellig binnen kunnen lopen.

Gepubliceerd: 19 maart 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×