Aangepaste Koningsdag en 4 mei herdenking door Corona

Aalsmeer – In verband met de coronapandemie zullen de daarbij behorende maatregelen ook op Koningsdag en tijdens de Dodenherdenking van kracht zijn. Net als vorig jaar is het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Gelukkig zijn er ook weer wat lichtpunten aan de horizon, namelijk dat de vooruitzichten voor de (na)zomerse  jaarlijkse Aalsmeerse festiviteiten er een stuk gunstiger uitzien. Wij moeten met z’n allen dus nog even volhouden.

Koningsdag
Op 27 april mogen er geen vrijmarkten, optredens, evenementen of samenkomsten worden georganiseerd, ook niet voor kinderen. Helaas dus geen gezellige Koningsdag in Aalsmeer zoals we gewend zijn. Ook spontane buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan.
Organiseer ook niets vanuit uw raam, tuin of balkon waar mogelijk publiek op afkomt. De gemeente wil voorkomen dat voorbijgangers of buren zich voor uw huis op de stoep of op straat gaan verzamelen en te dicht bij elkaar gaan staan. Ook op Koningsdag geldt: u mag thuis maximaal 1 persoon ontvangen. Houd ook dan 1,5 meter afstand tot elkaar.

Dodenherdenking
Ook Dodenherdenking op 4 mei heeft een aangepast programma. Er zijn geen bijeenkomsten bij de oorlogsmonumenten. Via Radio Aalsmeer-TV wordt er live aandacht besteed aan de kranslegging op het Raadhuisplein. De nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam is ook via TV te volgen. Om 20.00 uur zijn we natuurlijk allemaal twee minuten stil.

Foto: archieffoto 2020 | Arjen Vos

Gepubliceerd: 21 april 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×