Column Ernst de Jong: Terug naar het oude normaal – dat is hard werken

Ernst de Jong is een 56-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert dit jaar als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Rusland in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu ook als columnist. Iedere twee weken verschijnt er een pennenvrucht van zijn hand. Vandaag column nummer 29: ‘Terug naar het oude normaal – dat is hard werken’.

Ruim 1,5 week zijn de sportscholen weer open en ook ik kon niet wachten om de corona kilo’s eraf te trainen. Braaf en vol enthousiasme begin ik elke ochtend op de cross trainer, gevolgd door wat krachttraining, om als toegift nog een stukje te fietsen. Heerlijk om weer stinkend naar het luie zweet thuis te komen en een verfrissende douche te nemen. Dat sporten dat gaat nog wel, maar de kilo’s vliegen er nog niet echt vanaf. Dat is natuurlijk niet geheel mijn schuld want een onderdeel van de terugweg naar het oude normaal was dat ook de terrassen weer open gaan en je voelt hem al aankomen, die heb ik ook gemist. Zeker nu de zon weer schijnt staat mijn agenda vol met zogenaamde terras afspraken en meestal blijft het niet bij een kopje koffie. Jongens wat mogen we weer genieten, en dat doen we…

Kenmerkend van het afgelopen weekend is dat ‘bijna’ niemand iets te klagen heeft. De medische hoek horen we even niet over het feit dat de regering te snel de beperkende maatregelen afbouwt en dat ze onverantwoordelijke maatregelen nemen; de culturele sector is blij dat ze weer mogen opengaan net als de restaurants, de reiswereld kan het aantal boekingen niet aan en zelfs de corona sceptici zijn even wat rustiger want ja, er valt weinig te protesteren wanneer bijna alles weer mag nu de ontwikkelingen, met betrekking tot het verspreiden van het virus, er zonder meer gunstig uitzien. Wat is het heerlijk om het druk te hebben met z’n allen met genieten.

Nog een paar weken en er staat ons ook nog een mooie sportzomer te wachten, heb je al een Oranje juichcape of een ander Oranje accessoire waarmee we ‘onze jongens’ tijdens het EK- voetbal kunnen aanmoedigen? Na zeven jaar is het weer zover en zijn we er weer bij. Ik zie mijzelf al helemaal zitten, uitgedost in het Oranje, de BBQ staat aan en het bier staat gekoeld. Niets te klagen alleen…. Wanneer vliegen die coronakilo’s er toch af? Zouden ze daar ook een vaccin voor kunnen maken?

Ernst de Jong

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 30 mei 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×