CRASH heropent op 5 juni 2021

Aalsmeerderbrug – Het is eindelijk zover. De vrijwilligers van het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 popelen om weer bezoekers in het museum te mogen rondleiden. Dat gaan zij weer doen vanaf 5 juni. Dit jaar bestaat CRASH 30 jaar. Daarom is het des te mooier dat het museum weer open mag.

Collectie
De vaste collectie is verdeeld in de thema’s: Meidagen met de gedeeltelijke reconstructie van de Fokker D.XXI; de Luchtoorlog met resten van Mosquitos, een Mustang en een Spitfire, een Focke Wulf; Bezetting, verzet en onderduiken met een gedeelte over geheim agenten en maquettes van onderduik locaties. Communicatie wordt belicht in de radiokamer met werkende apparatuur uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is de tijdelijke expositie: ‘De Vergeten Oorlog’, over de oorlog in Nederlands-Indië van 1942 tot en met 1945 nog steeds te bewonderen. Natuurlijk staat ook de mooie Spitfire op bewonderaars de wachten.

Catering
Tegelijk met de opening mag de ‘CRAH Mess’ weer open waar bezoekers met een lekker kopje koffie, thee of frisdrank hun bezoek kunnen starten of onderbreken. De openingstijden zijn verruimd zodat u per tijdslot meer tijd hebt. U bent van harte welkom van 10 uur tot 16 uur. De tijd sloten zijn 10 tot 12 uur, 12 tot 14 uur en 14 tot 16 uur.

Toegang reserveren
Een reservering is voor maximaal 4 personen, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen van eenzelfde huishouden. Als gevolg van de beperkingen ingevolge de COVID-19 richtlijnen moeten bezoekers 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen. Bezoekers van het museum, en de lezing moeten zich opgeven via de website op www.crash40-45.nl/kaarten-reserveren/. Per lezing kan een beperkt aantal toehoorders worden toegelaten, dus geef u snel op.

Foto: CRASH museum | eigen foto

Gepubliceerd: 28 mei 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×