App die je op de hoogte houdt van vliegverkeer

Schiphol – Omwonenden van Schiphol hebben met de nieuwe app Notifly altijd inzicht in het vliegverkeer op hun locatie. In de app zien omwonenden real-time informatie over het vliegverkeer. De app maakt bovendien het verwachte vliegverkeer en baangebruik voor de komende 24 uur inzichtelijk. Indien het verwachte vliegverkeer onverwachts verandert door bijvoorbeeld veranderende weersomstandigheden, dan kunnen gebruikers van Notifly desgewenst een notificatie ontvangen.

Per uur kunnen omwonenden bekijken hoeveel vliegtuigen er op hun locatie naar verwachting overvliegen. Ook kunnen gebruikers op de kaart met het live vliegverkeer eenvoudig zien om welk type vliegtuig het gaat, op welke baan deze gestart is of gaat landen, waar hij naar toe gaat of vandaan komt en wat de vlieghoogte of –snelheid is. De nieuwe app is te downloaden via de Google Play Store en iOS App Store.

Samen met buren ontwikkeld
Uit onderzoek dat Schiphol twee jaar geleden startte naar de informatiebehoefte onder omwonenden, bleek dat er vraag is naar meer voorspelbaarheid van het vliegverkeer en meer proactieve communicatie daarover. Met Notifly wil de luchthaven antwoord geven op deze vraag.

Zelflerend algoritme
Notifly doet de locatiegebonden voorspellingen over vliegverkeer op basis van een zelflerend algoritme. De voorspelling van Notifly ontstaat doordat meerdere variabelen aan elkaar verbonden worden om een betrouwbare voorspelling te doen.

Foto: App Notifly | Schiphol.nl

Gepubliceerd: 3 juni 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×