Green Park Aalsmeer pakt in Limburg de landstitel

Sittard – Door voor de tweede keer in het hol van de leeuw te winnen, heeft Green Park Aalsmeer voor de derde keer op rij de landstitel gewonnen. In Sittard wisten de Aalsmeerders net als twee weken geleden de uitwedstrijd te winnen, dit keer met 24-29. Omdat vorige week in eigen huis werd verloren, was deze derde wedstrijd in de ‘best of three’ nodig.

In de eerste helft rust pakte Aalsmeer al een 13-16 voorsprong. Dit ondanks de landskampioen voor het rustsignaal Tim Bottinga met een rode kaart naar de tribunes gestuurd zag worden na een vermeende elleboogstoot. Jongelingen Don Hartog en Thomas Houtepen pakten het echter voortreffelijk over.

Bij de Limburgers keerde Joao Jacob Ramos verrassend terug na door een rugblessure de twee eerdere finale wedstrijden te moeten missen. Hij kon echter niet voorkomen dat de Aalsmeerse goalie René de Knegt zich met mooie reddingen kon onderscheiden. Na het eindsignaal volgde een totale ontlading bij de Aalsmeerse tijgers en mochten zij de kampioensschaal in ontvangst nemen.

Uitslagen best-of-three:
LIONS – Aalsmeer 23-27
Aalsmeer – LIONS 22-25
LIONS – Aalsmeer 24-29

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 19 juni 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×