Workshop Politiek Actief in Aalsmeer gaat weer van start

Wie is de baas in de gemeente? Wat doet het college van burgemeester en  wethouders? Overweegt u raadslid te worden en wilt u meer weten over wat de  gemeenteraad precies doet? En nog belangrijker: hoe zorgt u dat u als bewoner van  Aalsmeer en Kudelstaart gehoord wordt? Deze en vele andere vragen komen aan bod  in de gratis workshop ‘Politiek Actief’, georganiseerd door de griffie van de gemeenteraad van Aalsmeer.

Door deelname aan de workshop leert u hoe de gemeente werkt, hoe besluiten tot stand komen en krijgt u antwoord op de vraag hoe u als bewoner invloed kunt uitoefenen. U vergroot uw  kennis van de lokale politiek en het bestuur van de gemeente Aalsmeer. Bovendien krijgt u de  gelegenheid om met Aalsmeerders en Kudelstaarters in gesprek te gaan die u als  gemeenteraadslid vertegenwoordigen in de gemeenteraad.  

Programma
De workshop is voor inwoners van de gemeente Aalsmeer vanaf 16 jaar die nog niet eerder  hebben deelgenomen aan Politiek Bewust of Politiek Actief en bestaat in totaal uit drie avonden.  De eerste twee avonden zijn informatief met veel ruimte voor vragen van deelnemers. Tevens  komt burgemeester Gido Oude Kotte vertellen over zijn werk en kunt u ‘speeddaten’ met  raadsleden. Daarna volgt als afsluiter het bijwonen van een gemeenteraadsvergadering, die  gezamenlijk voorbesproken wordt. Om een goed beeld te krijgen van de werking van de  gemeente en de besluitvorming is het van belang alle avonden aanwezig te zijn.  

Wanneer en waar
De workshops vinden plaats op woensdag 1 september en woensdag 8 september van 20.00  uur tot circa 22.00 uur. Het bijwonen van de raadsvergadering met de gezamenlijke  voorbespreking vindt plaats op donderdag 16 september 2021 vanaf ongeveer 19.15 uur. Als de  coronamaatregelen het toelaten, vinden alle avonden plaats in het hart van de lokale  democratie: het Raadhuis van Aalsmeer. 

Lijkt het u leuk om deel te nemen of heeft u vragen over de workshop? Stuur dan een bericht  naar griffie@aalsmeer.nl

Foto: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 14 juli 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×