Gedenkplek en condoleanceregister geboren Aalsmeerder Peter R. de Vries

Vandaag legde loco burgemeester Robert van Rijn samen met raadslid Thirsa van der Meer en Dirk Box, voorzitter Ondernemersfonds Meer Aalsmeer ter nagedachtenis bloemen bij de ‘ster’ van Peter R. de Vries in de Zijdstraat.

Deze tegel is onderdeel van de ‘Walk of Fame’ die door de toenmalige winkeliersvereniging is gerealiseerd. Hij was er in mei 2001 bij om deze tegel te onthullen. Op deze plek kunnen bloemen worden gelegd om hem een laatste eer te bewijzen.

Vanaf maandag 19 juli wordt er een condoleanceregister geopend op het raadhuis in Aalsmeer. Ook daar kunnen mensen terecht voor een laatste eer aan Peter R. De Vries.

Burgemeester Gido Oude Kotte “Het overlijden van Peter R. de Vries is hard binnengekomen in Aalsmeer, zijn geboortegrond. Om hem te herdenken en om uiting te kunnen geven aan gevoelens van inwoners heeft de gemeente een condoleanceregister ingericht. Ik bewonder hem voor zijn vurige gevecht voor rechtvaardigheid. Nederland heeft op een laffe en weerzinwekkende manier een volksheld verloren. Onze gedachten gaan uit naar zijn dierbaren en wensen hen heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.”

Foto: Meer Aalsmeer

Gepubliceerd: 17 juli 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×