Concertlezing De Elementen brengt muziek en kunst samen

Aalsmeer – Wat heeft Frida Kahlo gemeen met The Beatles? Pieter Bruegel met Harry Mulisch? En William Turner met Earth, Wind & Fire? Allemaal maakten zij kunst waarin de elementen centraal staan: water, vuur, aarde en lucht. Dit thema in muziek en kunst is het onderwerp van een concertlezing op zaterdag 20 november in het Flower Art Museum.

De oude Grieken zagen de elementen als de basis van ons bestaan. Door de eeuwen heen hebben kunstenaars zich hierdoor laten inspireren. De Italiaanse renaissanceschilder Arcimboldo vertaalde de elementen in bizarre taferelen. Georgia O’Keeffe schilderde bloemen als wild uitslaande vlammen. En Adolf Ziegler… tja, dat is een verhaal apart.
Ook in de muziek spelen de elementen een grote rol. Valensia bezong in het fenomenale nummer Gaia de godin van de aarde. Alexandre Desplat maakte in The Shape of Water het gevoel van water tastbaar. En The Beatles lieten de zon opkomen, telkens weer.

Op zaterdag 20 november komen muziek en kunst samen tijdens de concertlezing De Elementen. Een avond met muziek van Aalsmeers Harmonie afgewisseld door een lezing van Constantijn Hoffscholte, operationeel directeur van het Flower Art Museum. Laat u meeslepen door muziek en verhalen rond de elementen!

Tickets
De concertlezing vindt plaats in het Flower Art Museum, Kudelstaartseweg 1 in Aalsmeer en duurt van 20.00 tot circa 22.00 uur (incl. pauze). Tickets zijn € 17,50 incl. koffie/thee bij binnenkomst. Museumvrienden en donateurs van Aalsmeers Harmonie betalen € 14,50. Tickets bestellen kan via www.flowerartmuseum.nl/agenda of tel. 0297-364400.
Voor deze activiteit is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk.

Gepubliceerd: 2 november 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×