Huurders kunnen met cadeaubon energiebesparen

Aalsmeer – Na het succes van de cadeaubonnen voor kleine energiebesparende maatregelen voor huiseigenaren begin dit jaar, organiseert gemeente Aalsmeer nu een actie speciaal voor huurders. De gemeente stelt in totaal 1275 cadeaubonnen van 80 euro beschikbaar.

Wethouder Wilma Alink van Duurzaamheid: “We hebben van het rijk subsidie ontvangen om deze actie mogelijk te maken. Met de cadeaubonnen kunnen huurders in Aalsmeer en Kudelstaart energiebesparende producten kopen en op die manier hun energierekening verlagen. En zo leveren ze ook nog eens een bijdrage aan een beter milieu. Omdat de energieprijzen flink stijgen, reserveren we 320 cadeaubonnen voor de mensen die het financieel het moeilijkst hebben.”

Aalsmeerpas
Mensen die recht hebben op een cadeaubon, krijgen hierover deze week bericht. Per huishouden kan één cadeaubon aangevraagd worden bij het Regionaal Energieloket. Voor Aalsmeerpashouders wordt een cadeaubon gereserveerd. De overige cadeaubonnen worden zolang de voorraad strekt uitgegeven aan huurders. In Aalsmeer moeten zo’n 320 huishoudens rondkomen van een dusdanig laag inkomen dat zij recht hebben op een Aalsmeerpas. Dit is een kortingspas voor allerlei culturele en sociale activiteiten in Aalsmeer, Amstelveen en omstreken.
Heeft u geen Aalsmeerpas, maar denkt u hier wel recht op te hebben? Meld u dan aan op www.aalsmeerpas.nl

Gepubliceerd: 15 november 2021 om 21:58 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×